Ruotsalainen Totuusministeriö

Yhteiskunnallinen satiiri on jo pitkään kuulunut poliittisen debatin ja keskustelun vakiokalustoon. Joskus, itseasiassa yhä useammin, käy kuitenkin niin, että ”he,” niin sanotusti, ”tekevät sen itse.” Olkaa hyvät.

Länsinaapurimme Ruotsi on tunnetusti huomattavasti avoimempi, moniarvoisempi ja kaikinpuolin tiedostavampi yhteiskunta Suomeen verrattuna. Tästä huolimatta on myös Ruotsissa jouduttu heräämään pahan vaaniviin voimiin, jotka manifestoituvat muukalaisvihamielisyytenä ja nettivihana. Nyt on Ruotsin oikeamielisten mitta tullut täyteen, ja isoveli hallitus on perustanut virallista totuutta säteilevän ja myyttejä murtavan totuusministeriön, jonka tehtävänä on osoittaa ”muukalaisvihamieliset myytit” epätodeksi. On tullut aika lopettaa muukalaisvihamielisyyden kritiikitön hyssyttely. Argumentit ja faktat seuraavat toinen toistaan tasaisena virtana, murtaen muukalaisvihamielisyyden pahuuden patouman. Katsotaanpa:

Myytti 1: Käynnissä on massamaahanmuutto, jonka tuloksena ruotsalaiset joutuvat vähemmistöön omassa maassaan

Väitehän on yksiselitteisesti naurettavan harhaanjohtava, mutta rautalangasta vääntäen totuusministeriö tyrmää:

Myytti pohjautuu olettamukseen, että ulkomaalaistaustaisista ei voisi koskaan tulla ruotsalaisia..

Ja tämä on totuus. On täysin turha väittää, että menossa olisi joku mukamassamaahanmuutto. Maahanmuuttajat ovat ruotsalaisia, joten ruotsalaisten osuus ei maahanmuuton ansiosta voi vähetä. Yhdessä sukupolvessa maahan muodostettu uusruotsalaisvähemmistö käsittänee tässä vaiheessa n. 20% (totuusministeriön mukaan 15%), mutta se ei siis muuta ruotsalaisten osuutta väestöstä.

Myytti 2: Suurin osa niin-sanotuista pakolaisista eivät täytä pakolaisen määritelmää.

Tässä totuusministeriö ei näe tarpeelliseksi edes vastata kysymykseen pakolaisista. Sen sijaan puhutaan suojelutarpeesta, ja syyllistetään niitä, jotka nillittävät. Totuusministeriö lataa taka-vasemmalta:

Se, joka väittää että suojelutarpeisten kategoriaan kuuluvien ei tulisi saada turvapaikkaa Ruotsista on siis sitä mieltä, että meidän tulee heittää ulos ihmisiä, jotka ovat kidutus- tai kuolemantuomion uhan alla.

Turha tässä on pakolaisista ja niiden määritelmistä puhua niin kauan kun maailmassa on suojelun tarpeessa olevia ihmisiä. On täyttä roskaa väittää, että pakolaiset eivät täytä pakolaisen määritelmää, siksipä puhummekin suojelutarpeesta emmekä itse aiheesta. Myytti murrettu.

Totuusministeriön totuudenmukainen ja pelkäämätön tapa tarttua valheellisiin uskomuksiin on ihailtavaa, ja argumenttien taso lienee lukijalle selviö tässä vaiheessa. Poimitaan kuitenkin vielä pari esimerkkiä myyteistä ja niiden murtamisesta.

Myytti 8: Maahanmuutto johtaa rikollisuuden aaltoon

Tämä myytti on helppo murtaa. Väite on väärä, koska:

Useat rikokset jäävät selvittämättä tai ilmoittamatta…

Puhumattakaan siitä, että

Ulkomaalaissyntyisten yliedustus rikostilastoissa johtuu mm. siitä, että Ruotsiin saapuu paljon nuoria miehiä, jotka ovat normaalisti yliedustettuina tilastoissa.

Eli turha väittää, että maahanmuutto olisi johtanut rikollisuuden lisääntymiseen. Seuraava!

Myytti 12: Jos kyseenalaistaa maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan, saa rasistin leiman

Tämä nyt on myytti jos mikä! Sitä paitsi:

Se, joka argumentoi rasististen ja ulkomaalaisvihamielisten myyttien pohjalta saa usein kohdata voimakkaita, ja oikeutettuja, vastareaktioita.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että se joka väittää, että Ruotsiin saapuvat maahanmuuttajat eivät muka olisi ruotsalaisia saa varautua rasistin leimaan, ja hyvä niin.

Tässä kaikki tältä kertaa, totuusministeriöstä kiitos ja näkemiin.

~ Kirjoittanut huccareissu : 20 joulukuun, 2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: